LEKKER, GEZOND & VEELZIJDIG 🍐

 

De Nederlandse peren zijn zo populair, omdat ze lekker, gezond en ook nog eens ontzettend veelzijdig zijn. Van handperen tot stoofperen, voor in salades, toetjes, andere gerechten of natuurlijk zo uit de hand!

 

Een peer is tof, want het telt weer mee voor 1 portie fruit. Zo haal je met gemak meer dan de helft van de aanbevolen hoeveelheid fruit! 😋

 

Bron: Veggipedia

 

#defruitigste #trotsopdefruitteler #nederlandsfruit #fruit #lokaal #fruitteelt #peer #peren

.

Eens in de 2 jaar vieren wij het oogstfeest  (Krommerijnstreek). Bij dit feest is iedereen welkom! U kunt bij dit feest even in het leven van een boer staan. Er wordt van alles gedaan:, o.a. appels plukken, in een fruittreintje rijden, de koelcellen bekijken en natuurlijk  een lekker appelgebakje halen. Maar ook is het bedrijf van de buren geopend en kunt u een kijkje nemen op een veeteeltbedrijf. . Voor de kinderen zijn er allerlei kinderactiviteiten te doen.  Er is dus genoeg te doen, te zien en te ervaren voor jong en oud!

Daarnaast bent u van harte welkom in onze tent, waar optredens worden opgevoerd en waar u een lekker drankje kunt halen. In de avond zal er een tentfeest plaatsvinden in dezelfde tent. voor Meer informatie over het oogstfeest ga naar: http://www.oogstfeestkrommerijnstreek.nl .

Ook is er eens in het jaar de Trekkertrek, daar is ook  van alles te doen en te beleven. Er rijden tractoren op een lange baan met een sleepwagen erachter. De trekker die het verst komt, is de winnaar. Op het Turbo-terras en in de feesttent kunt u wat te eten & drinken halen. Voor de wat jongere kinderen zijn er springkussens en andere activiteiten zoals schminken. Meer daarover vind je op de site van de Trekkertrek: https://www.trekkertrek-pjgulangbroek.com/